欧美另类videosbestsex-欧美另类videosbestsex高清-欧美另类videosbestsex久久-欧美另类videosbestsex视频-国产极品白嫩美女在线观看看-国产极品精频在线观看

?

當前位置:首頁 > 學位英語 > 閱讀理解 > 湖南成人教育學位英語【閱讀理解】練習和答案解析(1)

湖南大學自考優勢:
1、湖南大學名校文憑,國家承認,學信網可查,含金量更高;
2、學習過程,全程跟蹤服務。所有課件全部實現視頻教學,輕松搞定考試;
3、學習時間自由安排,不耽誤工作時間,省時,省心,更省力;
4、湖南省畢業人數多,輕松參考,快速拿證!

湖南成人教育學位英語【閱讀理解】練習和答案解析(1)
發布時間:2015年09月19日 來源:湖南大學自考辦

湖南成人教育學位英語【閱讀理解】
練習和答案解析(1)

 

(一)Save Your Big Pounds

 
  Great books at big, big savings.
 
  Yes! That’s what you get with this big-value introduction to World Books. Choose any four of the books shown here from as little as 25p each, plus a total of $ 1.95 towards postage and packing and you could save as much as $ 97 on the publisher’s prices.
 
  A great deal more for a whole lot less!
 
With World Books you’ll go on saving $$$s as a member. Each month your free magazine is packed with popular books at huge savings. The Editor’s Choice is often HALF the publisher’s price, and it’s always a best seller by a top author. There are also dozens of other super books --- fact and fiction --- at never less than 25 per cent off publisher’s price, sometimes up to as much as 50 per cent. Great choice … great authors … and savings all the way.
 
  With World Books You are spoilt for choice. All today’s favorite authors, all their biggest bestsellers. The latest on cookery, gardening and other popular hobbies. Books to entertain your children, and to help older ones with their homework and school project. Atlases, dictionaries and encyclopedias. Books full of timesaving, money saving tips. And many more… all at savings you’ll find very hard to beat!
 
  In return for your great introductory savings and the big discounts you’ll enjoy as a member, all we ask is that you choose at least one book a month during your first sis months. After, it’s up to you how many, or how few, you choose. 
 
  See the books at home but send no money now.
 
  Pick your introductory books and write their numbers in the boxes on the coupon.(優惠券) But please don’t send any money now. Look at the books at home first and see for yourself the value you’re getting!
 
46. The passage is an advertisement for _____.
A.a publishing company
B.a mail order club
C.a city library
D.a street book store
 
47. One of the many features of World Books is ____.
A.discounts are often 80 per cent.
B.There are more benefits the longer you belong to the club
C.You have chances to win large prices
D. You get a free magazine
 
48. World Books seems to appeal mostly to ____.
A.average families
B.science fiction lovers
C.people with academic interests
D.such people as pop singers or baseball fans
 
49. First year members of World Books _____.
A.have to buy books each month
B.must buy more than six books in the year
C.are entitles to a number of free books
D.have to buy a minimum number of books
 
50. How can members receive their special offer?
A.By competing a printed form.
B.By writing an application letter to World Books
C.By filling your coupons into boxes.
D.By sending a personal checks.
 

(一)答案及分析:

 
1. B
分析:該題考察考生推理判斷的能力。原文中有種種跡象表明World Book是一個郵購書的俱樂部。如:第二段提到了…plus a total of $1.95 towards postage and packing…我們知道postage(郵資)和packing(包裹)都是郵寄物品時才用到的詞。從第三段的第二句話也可以看出來。
2. D
分析:此題考察的是細節。答案就在上題中提到的第三段第二句話。另外也可以用排除法:A提到了折扣,課文提到的是never less than 25 per cent,并不是選項中的often 80%. B, C都沒有在文中提及,注意識別這類干擾項。
3. A
分析:此題考察考生判斷推理的能力。大家可以看第五段第三句,這句話中提到:the lasted on cookery, gardening, and other popular hobbies,從這句話可以推斷一般的家庭會對這些書籍感興趣。
4. D
分析:此題有一定的難度。我們采取排除法。A 的錯誤之處在于并不是每個月,而是千半年的每個月;B這種情況不一定,假設前半年每個月至少買一本書(all we ask is that you choose at least one book a month during your first six months),有可能以后每個月都不買(after, it’s up to you how many, or how few, you choose),也就是說不買也是允許的,如果是這種情況,這一年買的書就不是more than 6了;D屬于典型的無中生有的干擾項,文中并未提及。所以D是正確選項。意思是:World Book的會員在第一年一定要買夠最低限度的書。
5. B
分析:這又是一個細節題。從最后一段第一句可以找到答案。
 

(二) Fighting Against Water

 
    For centuries Dutch engineers have been fighting a war against water. Their main enemy is the sea. A large part if the country is below sea level. In fact, Holland is also called the “Netherlands” which means “low land.” Very tall and strong walls, called dykes, have built to keep out the sea. But in very rough weather the sea may suddenly burst through a dyke. Great damage can be caused by floods when this happens.
 
     Three large rivers are also part of the problem. These rivers are the Rhine, the Maas and the Scheldt. They flow through Holland into the North Sea. They have cut many passages across the country. At low tides, the rivers flow into the sea as usual. But at high tide, the sea can flow into the rivers! This is because the land is so low.
 
    The battles against the water never end, but they have made Holland a bigger and bigger country. In order to prevent floods, the engineers take, or reclaim, land that was under water. The Dutch have been reclaiming land for seven hundred years.
 
    Land is usually reclaimed from a passage between islands. Two dykes are built across the passage, so they block the water between them. Then the engineers dig long canals and pump the water into them. At low tide, the canals empty the water into the sea.
 
    Because the land is so low, water from the sea and rivers can rise up through the ground. For this reason, the pumps continue working even the land has been drained (that is, when the water has been pumped away). The dykes contain gates, and through these the water is pumped out. In many parts of Holland, pumps must be working all the time. If they stopped, there will be very bad floods.
 
    A piece of reclaimed land is called polder, and Holland has thousands of polders. Some are very large, but others are quite small. There are farms on many of the polders. Corn and other crops grow well on the drained land, and it gives good grass for cattle. Many small towns and villages stand on polders. Even Amsterdam’s great airport, Schiphol, was built on reclaimed land. This land used to be under the old Lake Haarlem.
 
1. Water is the main threat to Holland because ____.
 
A. the sea is too rough
B.the land is lower than the sea
C.the high and strong dykes can not keep the floods out
D.the weather is too rough
 
2. “Netherlands” means ____.
A.high land
B.land of water
C.low land
D.land of dykes
 
3. Holland is threatened not only by the sea, but also by ____.
A.the floods from broken dykes
B.the three rivers
C.the sea tides
D. many passages the three rivers have cut across the country
 
4. The Holland claim land from the sea in order to ____.
 
A.prevent floods
B.make their country larger
C.make their country more beautiful
D.have more farmland
 
5. If pumps stop working there will be very floods because _____.
 
A.the water will run back at high tide
B.the sea may break the dykes in rough weather
C.the battle against water will never end
D.the land is too low and water can rise up through the drained land
 
6. The word “polder” means ____.
A.a piece of newly-claimed land
B.a small island
C.a newly built dyke
D.a long canal
 
內容提示與分析:
 
本文主要介紹了荷蘭人與洪澇災害斗爭的情況。第一段講述荷蘭大部分地區的海拔都在海平面以下,所以經常遭洪災,損失慘重。第二段講述三條大河也是一大問題。第三段講述荷蘭人通過占有或重新收回水下的土地來擴大領土。第四段講述荷蘭人如何重新收回水下的土地。第五段講述水泵必須不停的工作,以確保荷蘭的安全。第六段講述重新收回的土地(即開拓地)起著重要的作用。
 

(二)答案及分析:

 
1. B
分析:第一段中提到:Their main enemy is the sea. A large part of the country is below sea level.他們主要的敵人就是海洋。國家大部分地區都在海平面以下。故答案為B.
2. C
分析: 第一段中提到:… Netherland which means “low land”.由此可以得出結論,所以選C.
3. B
分析: 第二段開頭提到:Three large rivers are also part of the problem.三條大河也是一個問題。所以選B
4. B
分析: 第三段開頭提到:The battle against the water never end, but they have made Holland a bigger and bigger county.與洪水的斗爭一直沒有停,但這使荷蘭成為越來越大的國家。所以選B.
5. D
分析:第五段開頭提到:Because the land is so low, water from the sea and rivers can rise up through the ground. 選項D正是這句話的改寫。
6. A
分析: 最后一段提到:A piece of reclaimed land is called polder.重新收回的土地叫開拓地。所以答案是A.
 
 

(三)Beautiful Wuyishan Mountain

 
  “The beauty of Wuyishan Mountain will amaze you,” my Chinese friends said when told I would visit the nature reserve of Wuyishan Mountain. While I was impatient to verify their comments, I was skeptical (懷疑的). As a Canadian I am accustomed to large acres of greenery and vast forest.
 
  But now, I must confess my impression was wrong. I was not aware that a nature reserve could embody such splendid scenery and offer such starting glimpse of history and ancient culture, in a country of 1.2 billion inhabitants, I have discovered the marvel of a nature coexists in harmony and where modern life does not disrupt (打斷)the rhythm of nature.
 
  The reserve is divided into four zones foe protection and conservation which offer unique characteristics: the conservation zone of the Jiuquxi River in the center, the natural and cultural zone in the east, and finally, the ruins of the imperial Minyue City of the Han Dynasty in the village of Chengcun. These zones formed a total environment, which since 1987 has been recognized as part of the global network Man and Biosphere. To further promote preservation of this site, china has requested that Wuyishan Mountain reserve be listed as a Natural and Cultural World Heritage site of UNESCo (聯合國教科文組織).
 
1. What’s the author’s reaction after he heard that “the beauty of Wuyishan Mountain will amaze you”?
A. Eager to verify but doubtful.
B. Eager to appreciate the beauty.
C. Doubtful of its real beauty.
D. Indifferent and skeptical.
 
2. What does the word “confess” mean?
A. Conclude
B. Confer
C. Accept
D. Admit
 
3. According to the passage, what is the characteristic of Wuyishan Mountain?
A. Greenery and vast forests
B. Harmonious coexistence of man and nature
C. Splendid scenery
D. Rhythm of nature
 
4. What’s the zone in the west known for?
A. Nature beauty
B. Cultural diversity
C. Ecological conservation
D. Conservation of biodiversity
 
5. What does the word “biosphere” mean?
A. Atmosphere
B. Circumstance
C. Nature
D. Ecology
 
內容提示與分析:
 
作者以一個加拿大人的視角繼續了自己游武夷山的感受。他抱這熱切卻懷疑的心態游覽了武夷山保護區,發現武夷山不但景色優美而且重視了歷史。作者認為武夷山景區是自然與現代生活的和諧共存體。保護區根據其不同特色分為四個部分:西部的生物多樣性保護帶;中部的九曲溪生態保護帶;東部的自然文化帶以及程村的漢代皇家民樂城遺址。中國政府已經申請將武夷山保護區列入聯合國教科文組織的世界自然文化遺產名錄。
 

(三)答案及分析:

 
1. A
分析:本題是文章原句的改寫。第一段的“While I was impatient to verify their comments, I was skeptical.”意思是“詞是我就迫不及待的想驗證他們的話,我有點懷疑。”選項A是這句話的一個概括。根據這句話,作者并不是急著想去欣賞武夷山的美,而只是想去驗證朋友的話是否正確,故B錯。作者是有點懷疑,但同時還是很急切的,所以C只說對了其中的一個方面,說法并不全面。作者去游武夷山的心情還是很急切的,并不是indifferent漠不關心,所以D錯。故答案是A.
 
2. D
分析:confess意思是“承認,坦白”,顯然admit是它的同義詞。A conclude結束,終止,做出結論;B confer授予(稱號,學位等),贈與,把…贈與,協議;C accept接受,所以答案是D。
 
3. B
分析:本題也是原文的改寫。第二段的“I have discovered the marvel of a nature coexists in harmony and where modern life does not disrupt the rhythm of nature.”意思是“我發現了現代生活與自然的節奏和諧共存的奇跡。”選項A意思是“草木和廣袤的森林”,明天不符合文意;選項C“秀美的景色”雖然也是武夷山的特點,但是不夠準確;D“自然的節奏”顯然沒有切中要點,只有B“人與自然的和諧共存”是原文的改寫,最為全面準確。
 
4. D
分析:本體在原文中也可以找到答案,即“the conservation zone of biodiversity in the west.”意思是“西部的生物多樣性保護帶”。對應的選項就是D. Conservation of biodiversity.“生物多樣性的保護”。A 自然之美;B 文化的多樣性;C 生態保護
 
5. C
分析:biosphere意思是“生物圈”,顯然nature是最接近的選項。前問題到武夷山時是一方面講人文,一方面講自然環境。而biosphere所在的句子中出現的是“Man and Biosphere”;所以說biosphere涉及的是自然環境。A atmosphere大氣層;B circumstance環境;D ecology生態學。故答案為C。
 
 

【閱讀理解】練習和答案解析(1):免費下載(word文檔)



a级黄色毛片免费播放视频| 国产亚洲免费观看| 国产精品1024永久免费视频| 国产网站免费| 四虎久久精品国产| 99色播| 黄视频网站在线看| 久草免费资源| 亚洲 男人 天堂| 黄视频网站在线观看| 青草国产在线观看| 国产a视频精品免费观看| 国产不卡在线看| 91麻豆精品国产综合久久久| 日本久久久久久久 97久久精品一区二区三区 狠狠色噜噜狠狠狠狠97 日日干综合 五月天婷婷在线观看高清 九色福利视频 | 国产视频一区在线| 国产网站免费视频| 999精品视频在线| 日日夜夜婷婷| 一级毛片看真人在线视频| 欧美一区二区三区在线观看| 精品毛片视频| 国产网站在线| 麻豆系列 在线视频| 99色视频| 国产一级生活片| 午夜精品国产自在现线拍| 日韩中文字幕在线观看视频| 国产伦理精品| 欧美大片毛片aaa免费看| 亚欧乱色一区二区三区| 欧美爱爱网| 四虎影视久久| 青草国产在线观看| 成人a大片在线观看| 精品视频一区二区三区免费| 国产激情视频在线观看| 国产一区二区精品| 青草国产在线| 亚洲第一页乱| 国产不卡在线看| 四虎影视库| 沈樵在线观看福利| 精品国产亚洲一区二区三区| 久久成人性色生活片| 色综合久久天天综线观看| 国产亚洲男人的天堂在线观看| 成人av在线播放| 精品久久久久久中文字幕一区 | 高清一级片| 日韩avdvd| 日韩中文字幕在线亚洲一区| 亚洲精品中文一区不卡| 精品视频免费看| a级毛片免费全部播放| 欧美国产日韩在线| 二级特黄绝大片免费视频大片| 国产视频久久久| 日日日夜夜操| 日韩在线观看免费| 精品视频在线观看视频免费视频| 日本久久久久久久 97久久精品一区二区三区 狠狠色噜噜狠狠狠狠97 日日干综合 五月天婷婷在线观看高清 九色福利视频 | 黄色短视频网站| 久久99中文字幕| 成人免费一级纶理片| 精品视频免费看| 欧美激情一区二区三区中文字幕| 韩国毛片免费大片| 精品久久久久久免费影院| 日韩av片免费播放| 国产极品精频在线观看| 999久久66久6只有精品| 91麻豆精品国产自产在线观看一区| 亚洲精品久久玖玖玖玖| 欧美另类videosbestsex高清| 国产原创视频在线| 国产网站免费视频| 午夜在线影院| 国产精品自拍在线观看| 日本免费看视频| 国产麻豆精品hdvideoss| 美女免费精品高清毛片在线视| 国产极品精频在线观看| 日韩av东京社区男人的天堂| 成人免费观看男女羞羞视频| 精品视频免费在线| 久久99中文字幕| 亚洲 激情| 国产成人精品综合在线| 日韩免费在线视频| 久久精品免视看国产成人2021| 日韩avdvd| 黄视频网站在线观看| 亚欧成人乱码一区二区| 欧美另类videosbestsex视频| 毛片成人永久免费视频| 亚洲女人国产香蕉久久精品 | 久久国产精品永久免费网站| 日本特黄特黄aaaaa大片| 成人高清视频免费观看| 麻豆午夜视频| 久草免费在线色站| 欧美日本二区| 99热热久久| 国产综合91天堂亚洲国产| 日韩免费在线视频| 久草免费在线视频| 久久国产精品自由自在| 欧美激情中文字幕一区二区| 久久精品免视看国产明星| 九九热精品免费观看| 国产网站麻豆精品视频| 黄视频网站在线观看| 黄视频网站免费| 四虎影视库国产精品一区| 91麻豆国产| 国产视频一区二区三区四区| 成人高清视频在线观看| 欧美国产日韩一区二区三区| 欧美一级视频免费观看| 久久精品大片| 色综合久久天天综合绕观看| 国产极品精频在线观看| 九九干| 日韩欧美一二三区| 久久福利影视| 九九精品影院| 国产福利免费观看| 日韩在线观看视频网站| 欧美夜夜骑 青草视频在线观看完整版 久久精品99无色码中文字幕 欧美日韩一区二区在线观看视频 欧美中文字幕在线视频 www.99精品 香蕉视频久久 | 亚欧视频在线| 免费一级生活片| 久久成人亚洲| 国产伦久视频免费观看 视频 | 精品国产一区二区三区久| 欧美爱爱动态| 国产伦久视频免费观看 视频| 午夜家庭影院| 日韩av成人| 高清一级片| 国产福利免费观看| 91麻豆国产级在线| 欧美另类videosbestsex久久| 国产一区二区精品尤物| 日本久久久久久久 97久久精品一区二区三区 狠狠色噜噜狠狠狠狠97 日日干综合 五月天婷婷在线观看高清 九色福利视频 | 日本在线不卡免费视频一区| 国产网站免费在线观看| 欧美国产日韩在线| 久久国产影院| 亚欧成人毛片一区二区三区四区| 欧美1卡一卡二卡三新区| 日韩一级黄色| 午夜精品国产自在现线拍| 久久国产精品只做精品| 国产原创视频在线| 国产极品精频在线观看| 久久久久久久免费视频| 一级女性全黄生活片免费| 尤物视频网站在线观看| 免费一级片在线观看| 美女免费精品视频在线观看| 麻豆系列 在线视频| 欧美一区二区三区性| 日韩一级精品视频在线观看| 国产高清视频免费观看| 精品视频免费观看| 欧美激情一区二区三区视频| 国产伦精品一区二区三区无广告| 好男人天堂网 久久精品国产这里是免费 国产精品成人一区二区 男人天堂网2021 男人的天堂在线观看 丁香六月综合激情 | 午夜欧美福利| 毛片成人永久免费视频| 国产a网| 一级毛片看真人在线视频| 欧美1卡一卡二卡三新区| 高清一级做a爱过程不卡视频| 天天做日日爱| 97视频免费在线| 亚洲 男人 天堂| 精品国产一区二区三区久久久狼| 沈樵在线观看福利| 日日日夜夜操| 999久久66久6只有精品| 国产极品精频在线观看| 欧美激情一区二区三区视频 | 日本免费区| 亚洲精品久久玖玖玖玖| 国产一区二区高清视频| 国产美女在线观看| 九九干| 一本高清在线| 999久久久免费精品国产牛牛| 黄视频网站在线观看| 日韩在线观看免费| 精品国产亚洲一区二区三区| 久久99这里只有精品国产| 免费一级片网站| 四虎久久精品国产| 日韩av东京社区男人的天堂| 亚洲 欧美 91| 久久久久久久免费视频|